Illyés360

Bevonó tábor – illyéses FUN

2019. szeptember 10. - Meccéspontok

Leendő pszichológushoz képest talán meglepő mértékben irtózom a közösségépítéstől. Ha valaki szimpatikus, kapcsolódom és nem kapcsolatot építek. Ugyanígy, ha egy közösség szimpatikus, jó a légkör, akkor a közösséghez kapcsolódom, ahogyan a többiek is. Egyszerűbben kifejezve: a közösségépítést engedjük el, légyszi.

Hogy ezzel a szemlélettel milyen volt a Bevonó, a gólyatábor illyéses megfelelője? Nos, jó. Mondhatni, nagyon jó.

Már a kezdés pozitív csalódás volt, hiszen senki nem üvöltözött fahangon csapatindulót, sem a Szakkoli nevét, sőt, még annyit sem, hogy „gólyák ide”. Ezen kívül csapatok sem voltak, mindenki ahhoz ment beszélgetni, akihez szeretett volna, azokhoz, akik szimpatikusak voltak neki... Egy teljesen épeszű társaságba csöppentem.

Megérkezés után a kötelező névtanulós játékok esetében sem Baljós Bélák és Méla Máriák szaladgáltak, hanem pletykálós játékot játszottunk.

Az is tetszett, hogy a formális részeket, mint a kézfogás vagy a "gratulálunkszakkolisvagy"  rövid idő alatt letudtuk, azt követően viszont jött a kvíz, ahová korábban egy formba kellett magadról funfactet írni. Itt olyasmik kerültek elő, mint hogy ki tudja kígyóztatni a lábujját (ezt bemutató produkció is kísérte), ki mászott fel már darura (zuhogó esőben, mert nem vette észre, hol a létra), vagy ki változik kacagótündérré kellő alkoholbevitel után. Miután minden csapat tippelt, az illető felfedte magát, és még a hozzá köthető sztorit is meghallgathattuk.

Ez elmondva is vicces, élőben pedig még jobb volt, ahogy Zatyi letépte cipőjét-zokniját, és diadalmasan a szőnyegre helyezte a lábát, majd mikor mindannyian kellően lélegzet-visszafojtva hajoltunk fölé, hirtelen kígyóztatni kezdte! Szóval ja, rendkívül szórakoztató volt.

A másnap a gólyaszívatások helyett a Szakkoli struktúrájának megismertetéséről szólt, amit szívesen visszaadnék, de a nagy részét már elfelejtettem, remélhetőleg majd belerázódok. Annyi azért megmaradt, hogy van hat bizottság, amelyek a Közgyűlésnek tartoznak elszámolással. És mivel ennek is van elnöke, ezért a bizottságoknak alelnökei vannak, ami miatt mindenki azt kérdezgeti, hogy „OK, Gazdasági Alelnök, köszi az infókat, de nem beszélhetnénk inkább a Gazdasági Bizottság elnökével?”. Szóval most átneveződőben van a cucc.

Avagy tanár úr kérem, én készültem!

Sőt, még azt is megtudtam, hogy az Illyés által szervezett Meccéspontok azért így íródik, mert a  CC  a cross cultural kifejezésnek felel meg. Tudtátok egyébként, hogy a rossz szóviccek használata a magas intelligencia jele?

Ennyi információátvitel egy majd’ egész napos programhoz képest kevés, de eskü, ennél többet is tudok, csak… izé, túl kevés a terjedelem, hogy mindent átadjak. Lépjünk is tovább.

img_20190907_160924.jpg

Program, program után...

Az esti buli Just Dance blokkja tetszett a legjobban. Én nem táncoltam, ellenben nézni hatalmas élmény volt, főleg, mikor volt egy lány, aki elég pontosan és jól táncolt, meg közvetlenül mögötte egy srác, aki minimum egy taktussal lemaradva, khm, érdekesen interpretálta a mozdulatsorokat. A kontraszt így extrán szórakoztató volt.

És egyébként rengeteg dolgot kihagytam még, de a lényeg, hogy egy jó hangulatú baráti közösségbe csöppentünk, ahol merjük magunkat egymás előtt égetni vállalni, és ahol a közösséghez kapcsolódás rőzsegyűjtés és reggeli közben történik, nem közösségépítés közben.

nevtelen.jpg

Az új illyéses csapat - baráti társaság

 

Írta: Kunos Anna, ELTE – Illyés Sándor Szakkollégium

A bejegyzés trackback címe:

https://illyes360.blog.hu/api/trackback/id/tr4515061132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása